Energija Čakre - Boje su život - Sofri Srbija

Energija Čakre – Boje su život

10

ENERGIJA ČAKRE

BOJE SU ŽIVOT

Boje mogu promeniti naše raspoloženje i zdravlje, blagostanje i kožu. Oscilacije boja utiču na naše čakre kao i na ćelije.

Čakre su energetski centri koji suptilne energije usmeravaju po celom našem telu preko energetskih kanala (meridijana). Prema učenjima čakri, sedam od ovih čakri se smatraju glavnim energetskim centrima ljudskog tela i zasnivaju se duž vertikalne centralne ose tela. Svaka čakra oscilira u osnovnoj boji u skladu sa svojim zadatkom i odnosi se na određene organe i delove tela. Dalje, sedam glavnih čakri odgovara sedam glavnih žlezda endokrinog sistema. Svaka čakra takođe kontroliše određeni aspekt ljudskog ponašanja i njime je definisana. Donje čakre su povezane sa našim osnovnim potrebama i osećanjima. Fine energije gornjih čakri odgovaraju našim višim mentalnim i duhovnim naporima i sposobnostima.

Chakraenergy 01

KORENSKA ČAKRA

BOJA ENERGIJE:

crvena

LOKACIJA:

u preponama između anusa i genitalija

ODNOSI SE NA OVE DELOVE TELA:

kosti, kičmu, zube, nokte, debelo crevo, arterijsku krv, mišiće, nadbubrežne žlezde, slezinu

TEME:

Prvobitna životna sila, Osnovne potrebe za opstanak, Fizički aspekt seksualnosti, Osnovno poverenje, Povezanost sa zemljom. Stabilnost i samopouzdanje


Ako postoji manjak energije u korenskoj čakri, preporučujemo da se okružite crvenom bojom. Nedostatak se može nadoknaditi i korišćenjem Color Energy Disc i izlaganjem svetlosti crvene boje. Ukoliko niste sigurni da li vaša korenska čakra ima manjak energije, možete da proverite kod Instruktora energije.

SAKRALNA ČAKRA

BOJA ENERGIJE:

narandžasta

LOKACIJA:

jedna šaka ispod pupka

ODNOSI SE NA OVE DELOVE TELA:

telesne tečnosti (limfu, znoj, želudačne sokove, spermu, urin, suze), jajnike, polne žlezde, testise

TEME:

Senzualnost, Erotičnost. Prirodna osećanja, Kreativne sile, Prepuštanje

 


Ukoliko postoji manjak energije u sakralnoj čakri, preporučujemo da se okružite narandžastom bojom. Nedostatak se može nadoknaditi i korišćenjem Color Energy Disc i izlaganjem svetlosti narandžaste boje. Ukoliko niste sigurni da li vaša sakralna čakra ima manjak energije, možete da proverite kod Instruktora energije.

ČAKRA SOLARNOG PLEKSUSA

BOJA ENERGIJE:

žuta

LOKACIJA:

odmah iznad pupka

ODNOSI SE NA OVE DELOVE TELA:

stomak, jetru, slezinu, žučnu kesu, sistem za varenje, vegetativni nervni sistem, pankreas

TEME:

Sedište naše ličnosti, Svesna organizacija života, Snaga, Izobilje, Uticaj, Moć, Osećanja, Životna iskustva

 


Ako postoji manjak energije u čakri solarnog pleksusa, preporučujemo da se okružite žutom bojom. Nedostatak se može nadoknaditi i korišćenjem Color Energy Disc i izlaganjem svetlosti žute boje. Ukoliko niste sigurni da li vaša čakra solarnog pleksusa ima manjak energije, možete da proverite kod Instruktora energije.

SRČANA ČAKRA

BOJA ENERGIJE:

zelena

LOKACIJA:

u nivou srca

ODNOSI SE NA OVE DELOVE TELA:

srce, cirkulaciju, grudnu žlezdu, kožu, šake

TEME:

Ljubav, Odanost, Nesebičnost, Isceljenje, Empatija, Saosećanje

 


Ako postoji manjak energije u srčanoj čakri, preporučujemo da se okružite zelenom bojom. Nedostatak se može nadoknaditi i korišćenjem Color Energy Disc ili izlaganjem svetlosti zelene boje. Ukoliko niste sigurni da li vaša srčana čakra ima manjak energije, možete da proverite kod Instruktora energije.

SRČANA ČAKRA

BOJA ENERGIJE:

roze

LOKACIJA:

u nivou srca

ODNOSI SE NA OVE DELOVE TELA:

srce, cirkulaciju, grudnu žlezdu, kožu, šake

TEME:

Ljubav prema sebi, Zahvalnost, Empatija, Lojalnost, Nervoza

 


Ako postoji manjak energije u srčanoj čakri, preporučujemo da se okružite roze bojom. Nedostatak se može nadoknaditi i korišćenjem Color Energy Disc i izlaganjem svetlosti roze boje. Ukoliko niste sigurni da li vaša srčana čakra ima manjak energije, možete da proverite kod Instruktora energije.

GRLENA ČAKRA

BOJA ENERGIJE:

plava

LOKACIJA:

u nivou grkljana

ODNOSI SE NA OVE DELOVE TELA:

štitnu žlezdu, vrat, grlo i vilicu, bronhije, gornji deo pluća, jednjak, glasne žice

TEME:

Komunikacija, Izražavanje misli i osećanja, Kreativnost, Slušanje unutrašnjeg glasa, Inspiracija. Samoodređenje, Nezavisnost


Ako postoji manjak energije u grlenoj čakri, preporučujemo da se okružite plavom bojom. Nedostatak se može nadoknaditi i korišćenjem Color Energy Disc i izlaganjem svetlosti plave boje. Ukoliko niste sigurni da li vaša grlena čakra ima manjak energije, možete da proverite kod Instruktora energije.

ČAKRA TREĆEG OKA

BOJA ENERGIJE:

indigo plava

LOKACIJA:

između obrva

ODNOSI SE NA OVE DELOVE TELA:

hipofizu, centralni nervni sistem, lice, nos, uši, oči, mali mozak

TEME:

Razumevanje, Sedište uma, Sedište naše inteligencije, Intuicija, Moć uma


Ako postoji manjak energije u čakri trećeg oka, preporučujemo da se okružite indigo plavom bojom. Nedostatak se može nadoknaditi i korišćenjem Color Energy Disc i izlaganjem svetlosti indigo plave boje. Ukoliko niste sigurni da li vaša čakra trećeg oka ima manjak energije, možete da proverite kod Instruktora energije.

KRUNSKA ČAKRA

BOJA ENERGIJE:

ljubičasta

LOKACIJA:

nekoliko centimetara iznad temena

ODNOSI SE NA OVE DELOVE TELA:

veliki mozak, vrh lobanje, pinealnu žlezdu (epifizu)

TEME:

Stapanje sa univerzalnim bićem, Vrhunska savršenost, Svest o jedinstvu

 


Ako postoji manjak energije u krunskoj čakri, preporučujemo da se okružite svetlošću ljubičaste boje. Nedostatak se može nadoknaditi i korišćenjem Color Energy Disc i izlaganjem svetlosti ljubičaste boje. Ukoliko niste sigurni da li vaša krunska čakra ima manjak energije, možete da proverite kod Instruktora energije.

0
    0
    Korpa
    Korpa je praznaNazad u prodavnicu